Jokainen voi olla erinomainen esiintyjä – myös etänä!

 

 

Tärkeimmät asiat etävaikuttamisessa

 

1. Valmistaudu ja virittäydy etäkohtaamiseen kuin menisit esiintymään kasvokkain. Tyylikkyys ja energinen olemus kohottavat asiantuntemustasi.

2. Tarkista, että kameran kuvassa näkyvä taustasi on aiheeseesi sopiva, tukee asiantuntemustasi ja viestii yrityksestäsi.

3. Harjoittele etukäteen tietokoneen ylälaidassa sijaitsevaan web-kameraan katsomista. Puhu tärkeimmät asiat kuulijalle silmiin katsoen, eli suoraan kameraan. Aseta kamera silmiesi korkeudelle tavalla tai toisella.

4. Tarkista, että näyt kuvassa rinnan korkeudelta ylöspäin ja että pään päällä on hieman tilaa. Varmista, että valo tulee kasvojesi edestä.

5. Panosta esityksen ensimmäisiin sekunteihin, sillä silloin kuulijat tekevät päätöksen siitä, oletko kiinnostava asiantuntija. Asiantuntija on luonteva kameran edessä ja hyödyntää tekniikkaa näppärästi. Miten haluat jäädä mieleen?

6. Pidä videoyhteys auki, vaikka kuulijasi ei niin tekisikään. Muista, että olet näkyvillä myös silloin, kun jaat näytössä esitykseesi kuuluvaa aineistoa.

7. Tarjoile esitysaineistossa ainoastaan oleelliset asiat. Mitä napakammin pystyt tiivistämään asiasi, sitä selkeämpi olet ja sitä helpompi kuulijoiden on seurata sinua ja luottaa sanomaasi.

8. Rytmitä esitystä ja hyödynnä eri tekniikoita. Ole välillä näkyvillä koko ruudun kokoisena, jaa välillä esitysaineistoa ja välillä aktivoi kuulijat vuoropuheluun.

9. Aktivoi kuulijoita monin eri tavoin perinteisten kysymysten lisäksi. Hyödynnä sovelluksia.

10. Johda etäpalaveri, kun olet tapaamisen vetäjänä. Esittele rakenne, pyydä osallistujia esittäytymään, aktivoi nimillä, jaa lyhyitä puheenvuoroja, pysy aikataulussa, hyödynnä chattia, nauhoita palaveri, kerro onko tavoite saavutettu, luo lopetusrutiini.

 

Haluatko opiskella lisää?

Yli 300 sivuinen kirjani Nyt on sinun vuorosi loistaa – Esiintymisen kielen opas antaa sinulle valtavaasti uusia ajatuksia esiintymiseen liittyen!

Kirja opastaa, kuinka ankea esitysaineiston lukija voi muuttua briljantiksi vaikuttajaksi ja hiljainen taustahahmo kasvaa rohkeaksi puhujaksi. Kirjassa opit kokonaan uuden kielen, opit hyödyntämään sekä sanallista että sanatonta kieltä, harjoittelet tehostamaan viestejäsi kehonkielellä ja valjastat mielen voiman käyttöösi.

Hanki kirja verkkokaupastani, klikkaa >

Esiintymisenkielen opas

 

Paras kirjahankinta, minkä olen tehnyt.

Niina onnistuu valmentamaan oppaan avulla selkeästi ja innostavasti. Valmennus tempaisee mukaansa harjoittelemaan aihetta peilin eteen ja miten mahtavaa on huomata, että minäkin voin loistaa. Suosittelen kirjaa lämpimästi ihan jokaiselle!

Päivi Toppila

Head of HR, Innokas konserni