Suomeen tarvitaan lisää ammattitaitoisia esiintymisvalmentajia!

 

Esiintymisen kieli® -valmennusmenetelmä on Niina Sainiuksen kehittämä metodi, johon hän on tiivistänyt elämänkokemuksensa, parinkymmenen vuoden mittaisen esiintymisvalmennus työkokemuksensa ja lähes 30 000 valmennettavan tapaamisissa syntyneet näkemyksensä. Valmennustyön tarpeita varten Niina on luonut Vaikuttavan Esitysaineiston Maagisen Kaavan® ja asiakkaiden parissa tekemisensä havaintojensa pohjalta Niina on kehittänyt erilaisten persoonien valmentamiseen liittyvän 10 hahmoa -työmenetelmän. Oman valmennustyönsä tueksi Niina on kehittänyt vuosien varrella hioutuneen vaikuttavan esitysaineiston.

Niinan pitkäaikaisena yhteistyökumppanina Kikka Pohjaväre on tuonut oman asiantuntemuksensa ja osaamisensa mukaan valmennusmenetelmän kehittämiseen ja sisältöön. Kikka on omalta osaltaan vienyt eteenpäin esiintymistaidon oppimisen pedagogiikkaa ja kehittänyt oppimistehtäviä. Nyt Kikka on kehittänyt esiintymistaidon valmentajakoulutukseen pedagogiikan, jonka avulla esiintymisvalmennuksen taito voidaan jakaa eteenpäin Esiintymisen kieli® valmentajakoulutuksessa. 

Valmentajakoulutuksessa opiskelijat saavat käyttöönsä valmiiksi kehitetyn, tuhannesti testatun ja huippupalautteita kahmineen valmennusmenetelmän sekä esiintymisvalmentajan työssä tarvittavan koulutusmateriaalin. Valmentajakoulutus sisältää myös ohjausta, miten markkinoida ja myydä esiintymisvalmennuksia kannattavasti. Koulutuksen tavoitteena on, että valmistuneet voivat toimia itsenäisinä esiintymisvalmentaja-yrittäjinä tai hyödyntää koulutuksen oppeja osana omaa työtään.

Kokemuksellista opiskelua ilon ilmapiirissä

Esiintymisen kieli® valmentajakoulutuksen vastaavana kouluttajana toimii Jyväskylän Yliopistossa viestintää opettanut Kikka. Esiintymisen kieli® menetelmän luonut Sainius jakaa yrittäjätaipaleensa opit ja kertoo käytännön esimerkkejä tilanteista, joihin esiintymisvalmentajana on hyvä valmistautua. Opinnot sisältävät useita lähiopintopäiviä ja tehtävien tekemistä itsenäisesti. Oppimateriaaleina toimivat Niinan ja Kikan Nyt on sinun vuorosi loistaa – Esiintymisen kielen opas -kirja, korkeakouluille valmistettu Esiintymisen kieli® -verkkokurssimateriaali sekä Esiintymisen kieli®-kouluttajan opas. Merkittävässä roolissa opintojen loppupuolella on harjoitusvalmennettavien ohjaaminen.

Harjoitusvalmennettavat ovat tärkeitä!

Jokaiselle opiskelijalle etsitään sopiva asiakas, joka saa mahdollisuuden yksilölliseen valmennukseen. Asiakkaalle annetaan ennakkoon ohjeet valmistautumiseen sekä opetusvideo, jonka oppeja hänellä on mahdollista kokeilla valmennuksen aikana. Kaksituntisen yksilövalmennuksen aikana Esiintymisen kieli® valmentajaopiskelija vastaa asiakkaan yksilöllisiin esiintymiseen liittyviin kysymyksiin sekä antaa asiakkaan videoidusta esiintymisestä palautetta ja ohjaa asiakasta Esiintymisen kieli® -valmennusmenetelmän mukaisesti. Opettajat Kikka ja Niina osallistuvat valmennustilaisuuteen ja varmistavat valmennuksen vaikuttavuuden. Harjoitusvalmennettava palkitaan osallistumisestaan 100 Vinkkiä vaikuttamiseen -verkkokurssilla sekä kirjalla Nyt on sinun vuorosi loistaa – Esiintymisen kielen opas.

Kiinnostaako sinua ura esiintymisvalmentajana?

Ensimmäinen Esiintymisen kieli® valmentajakoulutus starttasi tammikuussa 2022 ja mukaan pilottiryhmään valittiin 7 opiskelijaa, joista 5 valmistui toukokuun 2022 lopussa. Seuraavan valmentajakoulutuksen haku alkaa kesäkuussa ja koulutus starttaa loka- tai marraskuussa 2022. 

Koulutuksen toteutuksesta vastaavan esiintymisvalmennus-yrittäjä Niina Sainiuksen toiveissa on, että osa valmistuneista työskentelee osana Esiintymisvalmennus ILOn valmentajatiimiä.

Kiinnostuitko, haluaisitko liittyä Esiintymisen kieli -valmentajien tiimiin? 

Lähetä viesti asiakaspalvelu@esiintymisvalmennus.fi. Saat lisätietoja koulutuksen hakuprosessista ja koulutuksen toteutuspäivämääristä sekä hinnasta. Koulutukseen voi hakea vain Esiintymisvalmennus ILOn Opi Vaikuttajaksi -valmennukseen osallistuneet henkilöt. Opi Vaikuttajaksi 2 päiväisiä esiintymisvalmennuksia järjestetään lähes joka kuukausi.

Lue lisää https://www.vaikutaoikein.fi/tuote/intensiivivalmennus-2-lahipaivaa/