Jokainen voi olla erinomainen esiintyjä!

Taidokkaiden ja tylsistyttävien esiintyjien ero löytyy yleensä henkilökohtaisesta tahtotilasta, harjoitteluun käytetystä ajasta sekä kokonaisvaltaisen ennakkovalmistautumisen määrässä. On kuitenkin hyvin yksinkertaisia tekniikoita joita hyödyntämällä voit varmistaa että asiantuntijuutesi erottuu edukseen. Harjoittele tämän videon askelmerkit ja opettele esittäytymään tältä sivulta löytyvien ohjeiden mukaisesti niin olet jo huikeasti parempi kuin suurin osa suomalaisista ammattilaisista!

 

Iloa harjoittelemiseen!

Niina Sainius

 

Tämän videon askelmerkit kannattaa opetella hyvin!

Hei, olenNiinaSainiusjaolenesiintymisvalmentaja

Valtaosa esityksistä alkaa itsensä esittelyllä. Oman nimen artikulointiin kannattaa panostaa, sillä kuulijat haluavat varmasti tietää kuka asioista kertoo.

Suomalaisilla on kokemukseni mukaan tapa ns. Sylkäistä ja sanoa kiihdyttäen ainakin sukunimensä. Tämän vuoksi esiintyjän nimeä on usein vaikea kirjoittaa muistiinpanoihin.

Kuinka monta kertaa olet kuullut sinulle soittavan henkilön nimen niin, että voisit kirjoittaa sen heti ylös? Entä kuinka monta kertaa sinua on pyydetty toistamaan nimesi puhelimessa asioidessasi?

Nimi tulee lausua rauhallisesti, hyvin artikuloiden ja kuuluvasti niin, että etu- ja sukunimen välissä on selkeästi “kaksi välilyöntiä”. Kokeile ja harjoittele erilaisia variaatioita kuinka voisit nimesi lausua. Jos lausut nimesi “Sainiuksen Niina” kuulijoilla on taasen vaikeuksia kirjoittaa nimesi.

Kuunteleppa tästä lähtien, miten ihmiset nielaisevat oman nimensä esityksensä alussa lähes poikkeuksetta. Esittäydy sinä toisin!

SIIS: Hei, olen_ (tauko)_Etunimi _(tauko)_ Sukunimi_(tauko)_firmasta_…

 

Muista selkeys myös lausuessasi yrityksen nimi! Yrityksen nimen yhteydessä ei tarvitse tiedottaa mikä yritysmuoto on. Eli unohda Oy:n, toiminimen tai jonkun muun verottajaa kiinnostavan sanominen. Tavoite on että kuulija kuulee selkeästi vain yrityksesi brändi-nimen. Voit sanoa sen esimerkiksi näin: työskentelen yrityksessä nimeltä XYZ.  Tai mainostamalla alaa jolla toimitte: mainostoimistosta nimeltä XYZ. Tämä tapa vahvistaa että sinut muistetaan!

Esittäytymisesi jälkeen aloittaessasi esityksesi ota pari askelta, jotta kehonkielesi rentoutuu ja kätesi aktivoituvat tukemaan sanomaasi.

 

Toivon, että näistä vinkeistä on sinulle apua erottumaan eduksesi esiintymistilanteissa!

Olet tervetullut osallistumaan lähivalmennuksiini. Siellä harjoittelemme näitä ja monia muita tekniikoita, joiden avulla saat kuulijasi vaikuttumaan sanomastasi.

Iloisiin tapaamisiin!

Niina Sainius

Haluatko saada henkilökohtaista ohjausta ja harjoitella vaikuttamisen taitoja pienryhmässä?

Osallistu 2 päiväiseen Opi Vaikuttajaksi -esiintymisvalmennukseen!

 

Vaikuttaminen on helppoa, kun tietää MITÄ kannattaa tehdä ja MIKSI.

Opi Vaikuttajaksi -valmennuksessa autan juuri sinua ottamaan haltuun vaikuttavan esiintymisen keskeiset tehokeinot sekä valmistamaan inspiroivan PowerPoint-esityksen. Kyse on lopulta hyvin arkisista ja helpoista asioista, kun vain tiedät, miten kannattaa

a) valmistautua
b) rakentaa esitysaineisto ja
c) hyödyntää sanatonta viestintää ja kehonkieltä esiintymistilanteessa.

Lupaan, että käytännöllisillä opeillani sinusta tulee entistä varmempi vaikuttaja!

Julkaisin tämän videon 2013, se on koko urani ensimmäinen vinkkivideo! Voitko uskoa, Kustannusosakeyhtiö Otava pyysi minulta muutama vuosi sitten lupaa liittää videoni lukion ja ammattikorkeakoulun äidinkielen digimateriaaliin! Myös omat lapseni ovat harjoitelleet videoni avulla koulussa esiintymistä ?. Mutta riittääkö yhden videon vinkit työelämässä?

Meidän koulujärjestelmässä vaikuttamisen, esiintymisen taitojen opintoja on tarjolla valitettavan vähän. Yhä edelleen yliopistoissa ja korkeakouluissa opintopisteitä aiheesta on tarjolla vain 2-4! Lisäksi harmittavaa on, että monelle nyt työelämässä olevalle koulun esiintymistilanteista on jäänyt huonoja muistoja. Useat kertovat etteivät ole koskaan opiskelleet esiintymistä.

Esiintymisjännitys tuntuu vaivaavan melkein kaikkia. Toiset osaavat nauttia jännityksestä, toiset jännitys saa karttamaan kaikkia esiintymisiä. Vanhat negatiiviset esiintymistilanteisiin liittyvät tunteet valtaavat koko kehon niin pitkään kunnes tilalle tulee hyviä kokemuksia. Lupaan sinulle että näitä myönteisiä onnistumisen kokemuksia saat esiintymisvalmennuksessani!

Saat pian minulta kirjeen ja videon, jossa annan vinkkejä esiintymisjännitykseen.