Valmistautumalla saat parhaan hyödyn valmennuksesta
Valmistautumistehtävä
valmennuksen 1. osaan
Mieti valmiiksi joku aihe, josta sinun tulisi valmistaa esitys tietylle kohderyhmälle. Olisi mahtavaa jos voisit valmistaa esityksen, jota pääset esittämään valmennusprosessin aikana tai jälkeen. Näin saat heti testata uutta esitystäsi!
Perehdy etänä esiintymisen tekniikoihin opetusvideoiden avulla. Videoiden kokonaiskesto on alle 15 minuuttia + kirjallisiin ohjeisiin perehtyminen. Voimme keskustella videoissa käydyistä asioista valmennuksen aikana sekä testata esitysmateriaalien jakamista.
VIDEO: Paikan valmistaminen etänä esiintymiseen, kesto 3.25min https://vimeo.com/858729058/6617a6136d
VIDEO: Esiinny vaikuttavasti etänä, kesto 3.40 min
https://vimeo.com/858728411/fd082a9cc2
VIDEO: Etänä Teamsissa esiintyjälle esityksen esittämiseen oppeja, kesto 7min
https://vimeo.com/858727512/b59c97e36c
Kirjalliset ohjeet Teams-esitysten jakamiseen ammattimaisesti
https://www.vaikutaoikein.fi/wp-content/uploads/2024/03/Kirjalliset-ohjeet-Teams-esitysten-jakamiseen-ammattimaisesti.pdf
Lataa tästä
verkkokurssille kirjautumisohjeet
Valmistautumistehtävä
valmennuksen 2. osaan
Valmista edellisellä kerralla suunnittelemastasi esityksen TUKImateriaalin ensimmäiset n. 5 minuuttia valmiiksi. Huomioi myös että hyödynnät PowerPoint-dioissasi visuaalisia vinkkejä.
Valmennuksessa saat mahdollisuuden harjoitella uuden esityksesi esittämistä. Lupaan sinulle hyvää tekevää ja yksilöllisesti kehittävää palautetta.
Virkistä muistiasi katsomalla rauhassa esiintymistaidon tärkeimmät ja helpoimmat vinkit tältä sivulta tai
klikkaa videoon tästä >> 10 min. opetusvideo

Vaikuttavan esiintymisen tekniikat ja selkeän esityksen valmistamisen voi oppia nopeasti!
Esiintyminen on taito, jonka voi oppia jokainen! Oivalluksia herättäviä harjoituksia sisältävän 2-osaisen valmennuksen aikana opit selkeät, helposti muistettavat vaikuttavan esiintymisen tekniikat, joiden avulla loistat ammattitaidollasi estradilla ja etänä!
Saat käyttöösi ammattilaisen valmistautumisrutiinit, kokeilet kuinka helppoa esiintyessä on hyödyntää sanojen lisäksi sanatonta viestintää, kehonkieltä ja ääntä. Ammattimaisen valmistautumisen sekä oikealla tavalla esiintymistilanteessa toimien saat jännityksenkin muutettua poweriksi ja innostukseksi.
Tavoitteenani valmentajana on että opit:
- Helposti muistettavat vaikuttavan esiintymisen tekniikat ja askelmerkit.
- Hyödyntämään sanatonta viestintää, kehonkieltä ja puheääntäsi.
- Viestinnän tehostamista Esiintymisen kieli™ -harjoituksien avulla.
- Mitä hyötyä esiintymisjännityksestä on ja miten jännittämiseen liittyviä tuntemuksia voi muuttaa ennen esiintymistä sekä esiintymistilanteessa.
- Etänä vaikuttamiseen tärkeimmät tekniikat!
HARJOITUKSIA
- Pohdi, mikä estää sinua olemasta vaikuttava esiintyjä. Tämän pohdinnan tarkoituksena on tunnistaa omat esteet ja asenteet esiintymistä kohtaan.
Tee harjoitus ystävän tai kollegan kanssa, jossa kerrot jostakin sinulle tärkeästä asiasta. Pyydä häntä havainnoimaan ilmeitäsi, eleitäsi, kehon kieltäsi, ääntäsi ja puheen tempoasi. Tehkää harjoitus myös toisinpäin. Tämän harjoituksen avulla kuulija saa konkreettista palautetta omasta esiintymisestään.
Tee sama harjoitus videolle. Kuvaa koko kroppasi, jotta näet myös jalkojesi viestin. Videon avulla voit analysoida omaa esiintymistäsi tarkemmin.
Harjoittele sanomaan oma nimesi selkeästi ja artikuloiden, niin että se on helppo kuulijan kirjoittaa. Tämä on tärkeää, koska monet sanovat nimensä liian nopeasti ja epäselvästi.
Harjoittele esittelemään itsesi ja kertomaan esityksesi aihe ja tavoite. Kokeile esittäytymistä niin, että nimesi tulee ensin. Tavoite tulisi kertoa alussa. Tavoitteen tulisi olla se, mitä kuulijat pystyvät tekemään esityksen jälkeen.
Mieti, miten pystyisit sanomaan seuraavan esityksesi tai palaverin tavoitteen. Harjoittele tavoitteen sanomista sanelimen avulla.
Harjoittele lyhyttä kuvausta siitä, miksi juuri sinä kerrot asiastasi, eikä vain toista tittelisi.
Harjoittele katsomaan kuulijoita ja varmista, että varpaasi ovat kohti kuulijoita. Näin mahdollistat vuorovaikutuskanavan ja estät liiallista materiaalin lukemista.
Kokeile seisoa neutraalissa alkuasennossa ennen esityksen aloittamista: jalat suoraan, pieni haara-asento, kädet sivuilla, pää pystyssä ja kulmat hieman koholla.
Harjoittele liikkumaan esiintyessäsi. Kokeile kolmea eri puhepaikkaa, jotta saat katsekontaktin kaikkiin kuulijoihin.
Kokeile, miltä tuntuu liikkua vakuuttavasti, painaen jalat maahan.
Harjoittele käyttämään käsiäsi lihasvoimalla, kun osoitat jotain tai kuvailet asiaa. Vältä osoittamista sormella. Kokeile avoimen kämmenen nostamista.
Harjoittele pilkkomaan esityksesi tauoilla. Käytä taukoja erityisesti diajen vaihtuessa.
Harjoittele muuttamaan lauseiden merkitystä tauoilla, painotuksilla ja ilmeillä. Nauhoita kysymyksiä puhelimeen ja kokeile niitä eri tavoin.
Kokeile blackoutin sattuessa koreografiaa: nielaisu, syvä hengitys, pari askelta ja katse materiaaleihin.
Tee virkistäviä harjoituksia ennen esiintymistä, kuten voittotuuletusta, ravistelua ja kyykkyjä.
Järjestä itsellesi vaikuttava etävaikuttamispaikka, jossa voit seistä tai istua ryhdikkäästi. Huolehdi, että sinulla on hyvä valaistus ja ääni. Valitse yksinkertainen tausta ja kontrastikas vaatetus.
Ota etänä kamera lähelle, jotta olet hyvin näkyvissä.
Opettele omia ilmeitäsi. Katso videoita itsestäsi ja analysoi ilmeitäsi.
Harjoittele katsomaan kameraan etäkohtaamisissa.
Käytä etänä valokeilaa (spotlight).
Harjoittele jakamaan esitysaineistoa tyylikkäästi.
Varaa aikaa ajattelemiselle ennen esityksen kokoamista.
Suunnittele esitys niin, että se on kuin Michelin-tähden illallinen, jossa tarjoillaan vain parhaat ja tärkeimmät asiat.
Kirjoita esityksestäsi kaksi versiota: yksi esseemuotoinen versio, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät kuule esitystä, ja toinen versio, joka on tarkoitettu esittäjälle.
Pyydä tekoälyä tiivistämään tekstisi.
Mieti, mikä on yksi konkreettinen lause, jonka haluat jäädä kuulijoiden mieleen.
Suunnittele esityksesi niin, että siellä on selkeä otsikkodia, välisivuja, uutisdioja ja lopetusdia, joka sisältää hokeman.
Käytä kuvia vain silloin, kun otat ne mukaan puheeseesi.
Käytä animaatiota ja muista selkeät fontit.
Harjoittele kaavioiden käyttöä.
Näiden tehtävien avulla webinaarin osallistujat voivat kehittää esiintymistaitojaan ja tulla vakuuttavammiksi esiintyjiksi.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Palveluksessasi
Olen iloinen kun yrityksenne valitsi minut valmentajaksi! Olen Niina Sainius ja saanut työskennellä esiintymisvalmentajana jo 20 vuotta. Valmennuksiini on osallistunut jo yli 30 000 ammattilaista sadoista eri yrityksistä todella monilta eri toimialoilta! Yrityksille suunnattujen valmennusten lisäksi opetan esiintymistaitoa mm. Oulun Yliopiston tohtorikoulussa. Suomenkielen sana ESIINTYMISVALMENNUS syntyi asiakkaideni keksimänä, joten olen Suomen ensimmäinen esiintymisvalmentaja-titteliä käyttänyt kouluttaja. Olen taitovalmentaja, joka keskittyy osallistujien vahvuuksiin!
Olen erikoistunut sanattoman viestinnän ja kehonkielen tehokeinoihin, sekä tietoisesti vaikuttamisen taitojen kouluttamiseen. Erityisesti minua on kiitelty selkeiden, käytännöllisten ohjeiden antamisesta sekä iloisesta ja energisestä, yksilön itsetuntoa kohottavasta valmennustyylistä.
Toinen intohimoni on auttaa asiantuntijoita valmistamaan selkeitä, pääviestit kiteyttäviä ja inspiroivia presentaatioita kehittämäni Vaikuttavan esitysaineiston maagisen kaavan™ avulla.
Olen opiskellut esiintymistaitojen lisäksi kansainvälistä kauppaa, yritystoimintaa, tiedottamista, audiovisuaalista viestintää, graafista suunnittelua, neurolingvististä ohjelmointia eli NLP:tä sekä laulua.
Yli 300 sivuinen kirjani, Nyt on sinun vuorosi loistaa -Esiintymisen kielen opas, julkaistiin keväällä 2021. Kirjani löytyy valtakunnallisesti kirjakaupoista sekä kirjastoista. Helpoiten kirjan voi hankkia verkkokaupastani vaikutaoikein.fi
Kirjaani, verkkokurssejani sekä YouTubesta löytyviä opetusvideoitani käytetään oppimateriaaleina yliopistoissa, lukioissa ja ammattikorkeakouluissa.