ESIINTYMISEN KIELI 

esiintymistaidon verkkokurssi (1 op tai 2 op)

Valitse itsenäisesti opiskeltava Esiintymisen kieli -verkkokurssi osaksi opintojasi ja opi esiintymään ja esittämään aiheesi vaikuttavasti ja vapautuneesti. 

Tämä verkkokurssi on tarkoitettu korkeakouluille. Kiinnostaako kuulla lisää?
Ota yhteyttä niina@esiintymisvalmennus.fi / Niina Sainius 040 569 3939

Haluatko lisää varmuutta ja vaikuttavuutta esiintymistilanteisiin niin livetilanteissa kuin etänä? Esiintyminen voi joskus jännittää, mutta pahin jännitys on kuitenkin mahdollista välttää hyvällä valmistautumisella. 

Kun tiedät, mitä teet, esiintyminen on usein luonnollisempaa ja varmempaa ja se tuntuu hyvältä. Kun esiintyminen tuntuu hyvältä, se näyttäytyy sellaisena myös kuuntelijoille ja saat heidät myös paremmin keskittymään ja kiinnostumaan aiheestasi.

Voit suorittaa kurssin yhden tai kahden opintopisteen laajuisena. Teet valinnan suorittamastasi laajuudesta kurssin puolivälissä. Kurssi sisältää paljon harjoituksia eli toiminnan kautta oivaltamista, jotta kurssin opit saa myös oikeasti nopeasti käyttöön. Verkkokurssi sopii loistavasti suoritettavaksi esimerkiksi opiskelukollegan kanssa, jolloin voitte kannustaa ja antaa palautetta toinen toisillenne harjoituksista. Toki se sopii myös mainiosti yksin opiskeltavaksi.

“Esiintymisen kieli -verkkokurssilla saat itsevarmuutta esiintymiseesi ja opit valmistamaan selkeitä ja kiinnostavia esiintymisaineistoja opiskelusi ja työsi tueksi.”

Mitä Esiintymisen kieli  -verkkokurssi  sisältää?

Verkkokurssi koostuu kahdesta osasta, joista molemmista saa yhden opintopisteen. Ensimmäinen osa käsittelee esiintymistaidon perusteita ja toinen osa painottuu esityksen valmistamiseen. Voit valita itse suoritatko kurssin yhden tai kahden opintopisteen laajuisena. Verkkokurssi sisältää esiintymisen ammattilaisten kattavia kirjallisia materiaaleja, havainnollistavia kuvia ja vaikuttavia videoita, joiden avulla esiintymisen harjoittelu on helppoa. Jokaisen osan päätteeksi saat 1-3 harjoitusta, jotka teet itsenäisesti joko kirjallisena tai videointina. Kurssilla oleva aineisto opastaa ja ohjaa sinua arvioimaan itse harjoituksiasi ja edistymistäsi.

Kurssiin kuuluu täytettävä työkirja, jonka saat ladattua itsellesi kurssin alussa. Täytä huolellisesti työkirjan ensimmäinen osa, jos haluat suorittaa kurssin yhden (1) opintopisteen laajuisena, ja täytä myös työkirjan toinen osa, jos haluat suorittaa kurssin kahden (2) opintopisteen laajuisena. Kirjaa kaikki kurssin kirjallisten harjoitusten vastaukset sekä kehittymissuunnitelmat työkirjaan. Palauttamalla huolellisesti täytetyn työkirjan kurssin oppimisalustalle määräpäivään mennessä olet oikeutettu opintosuoritukseen.

Ensimmäinen osa 1 op

 1. Johdatus esiintymistaitoon
 2. Asiantuntijan ensivaikutelma ja askelmerkit esiintymisessä
 3. Sanaton viestintä ja kehonkieli tehostaa sanomaasi
 4. Esiintymisjännitys voimavaraksi

Toinen osa 2 op

 1. Erilaisten esitysten valmistaminen (projektin esittelystä konferenssiesitykseen)
 2. Pitchaus (eli myyntipuhe) ja hissipuhe
 3. Etänä vaikuttaminen
 4. Vaikuttajan muistilista

 

 

Esiintyminen on tärkeä työelämän osaamisalue

Luennoin jatkuvasti eri yliopistoissa, niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Esiintyminen on merkittävä osa työtäni ja olen panostanut osaamiseeni hankkimalla esiintymisvalmennusta. Valmennuksen seurauksena esityksieni ydinviestit sekä visuaalisuus kehittyivät todella paljon. Läsnäoloni luentotilassa on kokenut erittäin positiivisen muutoksen ja saan parempaa palautetta luentojen sisällöstä. Näen, että tarve esiintymiskoulutukselle on suuri. Esiintymisen ja vaikuttamisen taitojen kehittäminen on osa ammattitaidon vahvistamista ja palvelee niin yliopistotason huippututkijoita kuin opetustyön ammattilaisia.

 

Jukka-Pekka Heikkilä, KTT, Aalto-yliopiston ja Suomen Akatemian yrittäjyyden tutkijatohtori, Stanfordin yliopiston vieraileva tutkija.

Mitä saat ja opit valitessasi Esiintymisen kieli -verkkokurssin?

 

 • Pääset oppimaan ja harjoittelemaan esiintymistä ja vaikuttamista laajan materiaalin avulla. Oivallat nopeasti, kuinka pystyt vapautumaan esiintymistilanteissa ja saamaan itsevarmuutta siihen, että sinä osaat esiintyä kiinnostavasti ja vaikuttavasti.

   

 • Kurssi sisältää selkeitä ja konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä, joiden kautta pääset harjoittelemaan esiintymistilanteita ja opit kaikki keskeisimmät vaikuttamisen keinot.

   

 • Esiintymisen kieli -kurssin käytyäsi itsevarmuutesi kasvaa ja voit tulevaisuudessa olla vapautunut ja vaikuttava erilaisissa työelämän tilaisuuksissa.

   

 • Opit Vaikuttavan Esityksen Maagisen Kaavan, jolla valmistat jatkossa inspiroivia esitysaineistoja, jotka vahvistavat viestiäsi ja asiantuntijuuttasi merkittävästi.

 

Esiintymisvalmius on kasvavasti relevantti kenttä kansallisena osaamisalueena, joka tähän asti on jäänyt ilman sille kuuluvaa huomiota. Kyseessä on teema, johon kytkeytyy läpimurtojen mahdollisuus.

 

Filosofi Esa Saarinen, Prof., Tuotantotalouden laitos, Aalto yliopisto

Näin valitset Esiintymisen kieli  -verkkokurssin opinto-ohjelmaasi:

Kurssiin ilmoittautuminen tapahtuu oppilaitoksesi ohjeiden mukaisesti. Jokainen oppilaitos markkinoi kurssia tavallaan. Kun oppilaitos on vahvistanut ilmoittautumisesi kurssille, saat oppilaitoksestasi kurssiavaimen oppimisalustalle, josta löydät selkeät ohjeet, miten pääset kirjautumaan Esiintymisen kieli -verkkokurssille. Kurssin sisältö on täällä VaikutaOikein-sivustolla ja sinne pääsee oppilaitoksestasi saamiesi ohjeiden mukaisesti kirjautumissivulta. 

Kurssi alkaa ja päättyy oppilaitoksessasi ilmoitettuna ajankohtana, suositus opiskeluajaksi on kuusi viikkoa, joten sinulla on hyvin aikaa suorittaa kurssi yhden tai kahden opintopisteen laajuisena. Kirjautuessasi kurssille sinulle avautuu koko 2 opintopisteen laajuinen aineisto.  Alkuosa on yhden opintopisteen laajuinen ja sen jälkeen voit halutessasi jatkaa vielä toiseen osaan. Voit käydä kurssia läpi omaan tahtiisi tuona aikana, mutta työkirja (1 op) tai työkirjat (1 op+1 op) tulee palauttaa oppilaitoksen ilmoittamana ajankohtana oppimisalustan palautuslaatikkoon pdf-muodossa. Suosittelemme, että opiskelet vähintään kurssin ensimmäisen opintopisteen laajuisen osuuden ja täytät työkirjaa ohjeiden mukaisesti. Näin saat erittäin hyvät valmiudet erilaisiin esiintymistilanteisiin.

Esiintymisen kieli -verkkokurssin pääkouluttajana toimii esiintymisvalmentaja Niina Sainius.

Kurssiaineisto on toteutettu yhteistyössä viestinnän moniottelija Kikka Pohjaväreen kanssa.

Kikka Pohjaväre on toimittaja ja esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen opettaja. Hän on työskennellyt toimittajana ja juontajana eri medioissa, toiminut journalistiikan lehtorina Jyväskylän yliopistossa ja perustanut Vierumäellä viestintäinstituutin ja Mediapajan.

Niina Sainius on esiintymisvalmentaja, joka on kouluttanut vaikuttamisen taitoja yrityksissä 2000-luvun alusta lähtien. Hän on erikoistunut sanattoman viestinnän tehokeinoihin. Niina on kehittänyt Vaikuttavan Esitysaineiston Maagisen Kaavan™ ja eri ihmistyyppejä loistamaan ohjaavan valmennusmenetelmän.

Mihin kaikkeen esiintymistaitoa tarvitaan?

Esiintymisen opiskelua on pidetty tarpeellisena lähinnä johtajille, myyntihenkilöille ja esiintymisammateissa toimiville. Esiintymistaito on kuitenkin nykypäivänä välttämätöntä lähes joka alalla, ja monelle esiintymistilanteita tulee joka päivä, olipa kyse sitten live-esiintymisestä tai etäkokouksesta.

Esiintyminen on työvälineemme kaikissa tilanteissa, joissa haluamme vaikuttaa toisiin ihmisiin puheellaamme ja sanomallamme, jonka olemme valmistelleet. Olisikin parempi puhua vaikuttamisen taidosta, jotta ymmärtäisimme, että taidokas esiintyminen on hyödyksi hyvin monissa tilanteissa arjessa. 

 

“Esiintymisen kieli -verkkokurssilla opit esiintymään varmasti ja vapautuneesti, jotta aiheesi ja asiasi saa ansaitsemansa huomion. Loistavakin aihe ja asia kaipaa selkeää ja mielenkiintoista esitystapaa ja vaikuttavaa asiantuntijaa siitä kertomaan.”

Tämän esiintymisvalmennusvinkkivideon ansiosta syntyi ajatus valmistaa oppilaitoksille verkkokurssi, jonka avulla tulevaisuudessa jokaisella olisi mahdollisuus opiskella esiintymisen perusteet itsenäisesti. Video pyydettiin muutama vuosi sitten osaksi Kustannusosakeyhtiö Otavan äidinkielen digi-oppimateriaalia. Video on siis jo käytössä lukioissa ja ammattikorkeakouluissa. Nyt sinulla on mahdollisuus opiskella esiintymisen kieltä, kehittää esiintymisen taitoa kanssani 2 opintopisteen laajuisesti.

Tervetuloa verkkokurssille!
Niina Sainius

Erilaisia esiintymistilanteita ovat:

 • jonkin asian esittely kokouksessa tiimille, johtoryhmälle, hallitukselle, sidosryhmille tai yhteistyötahoille. 
 • tuotteen, osaamisen tai palvelun esittely- tai myyntitilanne
 • projektisuunnitelman esittely ohjausryhmälle tai rahoittajille
 • analyysin tai tieteellisen työn tulosten esittely erilaisille kohderyhmille. 
 • opetus- ja valmennustilanteet
 • ihmisten innostaminen ja motivointi 
 • oman näkemyksen tai mielipiteen esittäminen 
 • etäkokouksen, -koulutuksen tai webinaarin vetäminen 

 

 

Haluaisitko Esiintymisen kieli -verkkokurssin myös oman oppilaitoksesi kurssivalikoimaan?

Vinkkaa kurssivalinnoista vastaavalle henkilölle verkkokurssista, niin pian Esiintymisen kielen kurssi voi olla osa sinunkin opintojasi! Jos kuulut yliopiston tai ammattikorkeakoulun henkilökuntaan ja haluat Esiintymisen kieli -verkkokurssin osaksi kurssitarjontaanne, ota yhteyttä meihin sähköpostitse asiakaspalvelu@esiintymisvalmennus.fi tai lähetä viesti sivun WhatsApp-sovelluksella tai numeroon 040 569 3939 / Niina Sainius.

 

Tutustu Esiintymisen kieli -verkkokurssin palautteisiin 

Pilottikurssi toteutettiin 15.2.-31.3.2021 ja kurssille osallistui 138 henkilöä. Tutustu mitä mieltä kurssin opiskelijat olivat, klikkaa tästä >> Esiintymisen kieli -verkkokurssin palautekyselyn tulokset 2021 TIEDOTE